Namen voor de leeuwenwelpen in GaiaZOO!

welpjes gaiazoo

Foto: GaiaZOO

KERKRADE 10-08-2016 – Op 6 juni 2016 werden in GaiaZOO drie leeuwenwelpen geboren. De eerste acht weken verbleven de jonge dieren het grootste deel van de dag in hun veilige nestkist in het binnenverblijf. Maar nu zijn de welpen met de rest van de leeuwenfamilie in het buitenverblijf te bewonderen. Ook hebben de dierverzorgers het geslacht van de welpen vastgesteld; het zijn drie vrouwtjes! De afgelopen week konden bezoekers stemmen op hun favoriete leeuwennamen. Vandaag, tijdens de internationale dag voor de bescherming van de leeuw (World Lion Day), werden de winnende namen bekend gemaakt. De leeuwenwelpen heten Zaila (betekenis: beeldschoon), Lewa (betekenis: beeldschoon) en Sabi (betekenis: jong meisje).

Bekijk hier enkele beelden van hun ontdekkingstocht in het buitenverblijf.