Safaripark Beekse Bergen opent lippenberenverblijf

Hilvarenbeek, 10 augustus 2016.

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Op woensdag 24 augustus opent Safaripark Beekse Bergen een nieuw verblijf voor haar drie lippenberen. Het park heeft het voormalige verblijf van de Maleise beren aangepast om er de lippenberen te kunnen huisvesten. Door de aanpassingen kunnen er ook steppevosjes worden gehouden.

Safaripark Beekse Bergen wilde een verblijf voor de lippenberen maken dat ze meer zou prikkelen en waar de dieren dus ook zichtbaarder zouden zijn. Daarom is een spannend verblijf ontworpen voor zowel bezoekers als beren. Nieuw is de loopbrug, die dwars over het verblijf loopt en de dapperen onder de bezoekers net boven de beren laat wandelen. Er zit zelfs een voerautomaat verwerkt in de brug om de beren te stimuleren op zoek te blijven gaan naar voedsel.

Lippenberen zijn ongeveer 1.70 meter hoog (als ze op hun achterpoten staan) en danken hun naam aan hun opvallende lippen. Ze zijn een bedreigde diersoort: ze worden gestroopt in het wild en jonge beren worden gebruikt als “dansbeer”. In Europa leven er nog maar 20 tot 30 in dierentuinen. Safaripark Beekse Bergen heeft sinds 2005 drie in Leipzig geboren lippenberen: een tweeling van 13,5 jaar en een beer van 12,5 jaar.

Mini Safari Reporter gezocht
Safaripark Beekse Bergen gaat van 5 tot en met 14 augustus op zoek naar een Mini Safari Reporter. Deze zal twee dagen voor de officiële opening onder begeleiding van Ranger Rick, een van de vloggers van Safaripark Beekse Bergen, als eerste bezoeker over de brug lopen en hiervan opnames maken. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen deelnemen via de Facebookpagina van Safaripark Beekse Bergen.

Officiële opening


De officiële opening van het lippenberenverblijf zal op 24 augustus tussen 9.00 en 10.00 uur in aanwezigheid van genodigden plaatsvinden.