WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en Pure Energie verduurzamen dierentuin.

Foto: WILDLANDS

Foto: WILDLANDS

Vanaf 29 augustus wordt er bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen jaarlijks 427.000 kWh groene stroom opgewekt met zonnepanelen. Groene energieleverancier Pure Energie heeft geïnvesteerd in de zonne-installatie. De 1905 panelen leveren een flinke bijdrage aan de verduurzaming van het park.

Behoud van natuurlijke omgeving

Het laatste zonnepaneel van het park in Emmen is op 29 augustus gelegd door Pure Energie, groenste energieleverancier van Nederland. Er zijn 1100 zonnepanelen op daken van het park geplaatst en 805 zonnepanelen rondom het waterbassin. Een mooi, uitdagend project voor Pure Energie waarbij rekening moest worden gehouden met verschillende factoren. Enerzijds werd er gekeken naar de meest geschikte plaatsing van de panelen voor een zo hoog mogelijke energieopbrengst. Anderzijds moest er rekening worden gehouden met de dieren in het park; zij hadden de tijd nodig om in alle rust te kunnen wennen aan hun nieuwe dierenverblijven en mochten niet gestoord worden.

Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie, is enthousiast over het eindresultaat. “Er is veel afstemming geweest tussen de dierenverzorgers en onze specialisten. De panelen zijn volledig geïntegreerd in het park zonder dat de natuurlijke omgeving van de dieren is verstoord.”
Pure Energie werkt samen met klanten en bedrijven aan meer duurzaamheid in Nederland.

CO2-neutraal dierenpark

Frankwin van Beers, algemeen directeur WILDLANDS: “Duurzaamheid zit in onze genen. De natuur zelf is onze inspiratiebron. De opbrengst van de zonnepanelen draagt flink bij aan de energiebesparing van het park.”. Het park heeft een aantal inventieve maatregelen getroffen om te verduurzamen. Het draait op hernieuwbare energie, het Zonnepaleis is gebouwd met duurzame leemstenen, het heeft een eigen waterhuishouding en werkt met regionale en lokale partners. Om de ruimte optimaal te benutten zijn rondom een groot waterbassin 805 zonnepanelen geplaatst. Samen met de 1100 zonnepanelen op de daken van het park en de overige duurzame maatregelen zal de exploitatie van WILDLANDS straks CO2-neutraal zijn.

Over Wildlands
In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

Over Pure Energie
Pure Energie wil het eerste energiebedrijf zijn dat een glimlach op je gezicht brengt. Winst is voor het milieu en niet in geld uit te drukken. Het is het schoon opwekken van energie, en zorgt ook voor onze bijdrage aan goede doelen en duurzame projecten. En hiermee draagt Pure Energie bij aan haar missie: energie waar je blij van wordt!