IJstraktaties voor dierbewoners in DierenPark Amersfoort

Siberische tijger eet een ijsje

Siberische tijger eet een ijsje. Foto: DierenPark Amersfoort

Verfrissende ijsjes voor de dierbewoners in DierenPark Amersfoort. Nederland gaat deze week gebukt onder een hittegolf en daar krijgen ook de dieren het warm van. “Wij zorgen daarom voor extra verkoeling in de vorm van ijsjes, waterpartijen én door het verzorgen van plaatselijke regenbuitjes”, legt hoofddierverzorger Willem Verdonck uit.

Onder andere de beren, tijgers en ringstaartmaki’s krijgen tijdens de hittegolf ijs voorgeschoteld. “Geen Raketjes of Twisters natuurlijk, maar gezonde ijsjes”, legt Willem uit. Dit ijs bestaat uit voedsel die de dieren normaal ook krijgen, alleen dan omhuld met een verfrissend ijslaagje. “Zo zit er in het ijs van de beren, haringen verwerkt, in dat van de tijgers, sappige stukjes vlees en zijn de ijsjes van de maki’s gevuld met fruit.”

Naast het uitdelen van ijs gebeurt er meer verkoelends. Bij de olifanten is de grote vijver gevuld met water en bij de vogels vallen verfrissende buitjes in de Amersfoortse dierentuin: “Onze groenwangamazones, kwakken en parkieten waarderen een nat verenpak. Gelukkig kunnen wij een beetje het weer bepalen. Zo voorzien wij de vogels tijdens deze hete dagen van een lokaal regenbuitje”, vertelt Willem.

De komende dagen zorgt DierenPark Amersfoort niet alleen voor verfrissing voor de dieren, maar ook voor de bezoekers. Er kan onder andere verkoeling worden gezocht in de deze zomer geopende Bosbeek en verspreid door het park zijn extra watersproeiers geplaatst waaronder de bezoeker verkoeling kan vinden.

Ringstaartmaki smult van een ijsje

Ringstaartmaki smult van een ijsje. Foto: DierenPark Amersfoort