Ouwehands Dierenpark Rhenen opent observatiepost van Expeditie Berenbos

Donderdag 25 augustus om 11.00 uur wordt de observatiepost van Expeditie Berenbos officieel geopend. De educatieve ruimte biedt door een enorme ruit uniek uitzicht op Het Berenbos. Voor de bezoeker is er allerlei informatie te vinden over de bruine beer, de dieren uit zijn leefgebied en over de Maleise beer die een tijdelijk onderkomen heeft gekregen in Het Berenbos.

Onderzoek

De observatiepost is niet alleen toegankelijk voor bezoekers, maar wordt tevens gebruikt door de onderzoeker van Ouwehands Dierenpark. Daarnaast biedt Ouwehands Dierenpark jaarlijks onderzoeksplaatsen voor universitaire studenten aan. Ook zij kunnen van deze ruimte gebruik gaan maken.

 

Berenbos-icoon
Eén van de eerste Berenbos-bewoners, beer Mackenzie, heeft een symbolische ereplaats in de observatiepost gekregen. Mackenzie leefde het langst in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark en is vorig jaar overleden. Hij is als opgezette beer teruggekeerd en zijn skelet wordt gebruikt voor educatieve doeleinden.

 

Berefeest op zaterdag 27 augustus
Tijdens het Berefeest op zaterdag 27 augustus is de observatiepost uiteraard ook toegankelijk. Tijdens dit gezellige familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Het belooft een leuke dag te worden vol met bere-gezellige activiteiten in en rondom Het Berenbos! Kinderen kunnen zich laten schminken als beer, meedoen aan diverse berenspellen en hun eigen berenhapje maken die later aan de beren wordt gevoerd. Ondertussen kan iedereen genieten van de echte ‘sterren’ van dit feest, de beren. Zij genieten van hun ‘berenleven’ in Het Berenbos.

 

Bears in Mind

Sinds februari 2016 heeft Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming een nieuwe naam ‘Bears in Mind’. Een naam die precies aangeeft waar deze stichting zich voor inzet, namelijk beren! Bears in Mind beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. Al ruim 22 jaar helpt de stichting beren die onder dieronvriendelijke omstandigheden leven. Verschillende beren hebben al een veilig onderkomen gekregen in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark.

Expeditie Berenbos

Op 17 april 2014 is Expeditie Berenbos officieel geopend in Ouwehands Dierenpark. Met de realisatie van de observatiepost is de laatste fase van Expeditie Berenbos voltooid. Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, bezoek het pittoreske dorp Karpatica en ontdek daar alles over de beer. Vervolg de expeditie, bewonder de sterrenhemel en ga op avontuur in Het Berenbos. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project en een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer!