BRABANTSE DIERENTUINEN DOEN HET GOED

Dierenrijk chimps

Foto Dierenrijk Nuenen: Het chimpanseeverblijf in Dierenrijk is op 15 juni 2016 geopend en een groot succes voor zowel de bewoners als de gasten.

Rosmalen, dinsdag 16 augustus

Hoge bezoekersaantallen voor Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en ZooParc Overloon

Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon zijn bijzonder tevreden over de hoge bezoekersaantallen van deze zomer. De drie Brabantse dierentuinen danken de stijgende bezoekersaantallen onder meer aan de komst van nieuwe diersoorten, jonge dieren en hoge gastgerichtheid.

Record aantal bezoekers voor ZooParc Overloon

ZooParc Overloon ontving vorige week een recordaantal bezoekers: 6.312 mensen brachten een bezoek aan het park. Er is hier flink geïnvesteerd sinds de overname door Libéma. Zo heeft het park een heel nieuw (Expeditie)thema gekregen en afgelopen voorjaar tijgers en leeuwen mogen verwelkomen. Ook is het park opnieuw lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Lidmaatschap van de NVD is een keurmerk voor dierentuinen en belangrijk voor samenwerking op gebied van fokprogramma’s, huisvesting, het delen van ervaring et cetera.

Stijgende ontwikkeling in bezoekersaantallen

Dierenrijk Nuenen (ruim 9.500 bezoekers tussen 8 en 14 augustus) kreeg veel aandacht door de recente geboorte van de ijsberentweeling. Hier werd bovendien dit jaar een chimpanseeverblijf geopend. In Safaripark Beekse Bergen, dat in diezelfde week bijna 38.000 bezoekers trok, werd eerder dit jaar een olifantje geboren en wordt op 24 augustus het volledig nieuwe lippenberenverblijf geopend.

De toenemende bezoekersaantallen blijken ook buiten Brabant een positieve ontwikkeling. Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie- en Vakantieparken bij Libéma: “We zien deze stijging niet alleen bij onze Brabantse dierentuinen, maar ook bij AquaZoo Friesland sinds de komst van onder andere ijsberen en zeeleeuwen. Zowel AquaZoo Friesland als ZooParc Overloon zijn een jaar geleden overgenomen door Libéma en mede door de investeringen in nieuwe dierenverblijven en gastgerichtheid zien we momenteel de bezoekersaantallen verdubbelen.”

Het lippenberenverblijf in Safaripark Beekse Bergen wordt op 24 augustus heropend.

zooparc overloon leeuwen

Foto ZooParc Overloon: Het leeuwenverblijf in ZooParc is op 27 april 2016 geopend en betreft een uitbreiding van het park.