Witte tijger overleden in DierenPark Amersfoort

Foto: Dierenpark Amersfoort

Vandaag heeft DierenPark Amersfoort afscheid moeten nemen van een witte tijger. De bejaarde Brooklyn werd de laatste tijd steeds zwakker. “Uit bloedonderzoek bleek dat de nieren van de tijger onvoldoende functioneerden en dat Brooklyn niet meer kon worden geholpen”, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

 Uit het onderzoek is gebleken dat de bloedwaardes van de witte tijger veel te hoog waren, daarnaast vertoonde hij ook symptomen van nierfalen. “Met het oog op dierenwelzijn hebben wij de tijger moeten laten inslapen”, legt de bioloog uit. “Brooklyn is achttien jaar geworden, dat erg oud is voor deze diersoort.”

 De witte tijger was een opvallende verschijning in de Amersfoortse dierentuin. Brooklyn woonde samen met zijn dochter Maxi in een verblijf naast de Siberische tijgers. “Tijgers zijn solitaire dieren, het zal voor Maxi dan ook geen probleem zijn om alleen te leven’’, vertelt de bioloog. “Het zal voor de dierverzorgers wel wennen zijn zonder Brooklyn, wij hebben het mannetje zeker veertien jaar verzorgd.” Er wonen nu nog twee Siberische en één witte tijger in DierenPark Amersfoort.