Pasgeboren jachtluipaardvijfling in Safaripark Beekse Bergen bestaat uit 3 mannetjes en 2 vrouwtjes!

De vijfling jachtluipaardjes die eerder deze maand werd geboren is vandaag preventief ontwormd. Omdat de welpjes daarvoor kort door hun verzorgers vastgehouden moesten worden, konden de verzorgers meteen het geslacht bepalen. Het nestje blijkt uit drie mannetjes en twee vrouwtjes te bestaan.         

Foto: Libéma

Preventief ontwormen
De jongen worden preventief ontwormd omdat er altijd een kans is dat ze een worminfectie krijgen door bijvoorbeeld spoelwormen die via de moedermelk kunnen worden overgebracht. Binnenkort worden de jachtluipaarden ook geënt tegen katten- en niesziekte.

Kwetsbaar
De welpjes hebben inmiddels allemaal hun oogjes geopend en beginnen hun omgeving en elkaar veel meer te ontdekken. Jachtluipaarden worden blind geboren en zijn onder andere daardoor zeer kwetsbaar. Op dit moment verblijven ze nog lekker warm in de werpkist maar over een paar weken mogen ze voor het eerst naar buiten, het grote buitengebied ontdekken!

Foto: Libéma

Fokprogramma
Jachtluipaarden worden in de natuur ernstig bedreigd, voornamelijk door het verdwijnen van hun leefgebied en handel. Voor het behoud van de soort is er een Europees Fokprogramma voor jachtluipaarden in dierentuinen opgericht. In het kader van dit fokprogramma is er een kans dat de welpjes na enkele jaren zullen verhuizen naar andere dierentuinen.

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Lisette Kars (PR manager) via 073-5233314/ 06-53433868 of via l.kars@libemafunfactory.nl