Kasuarissen maken eindelijk kennis met elkaar in DierenPark Amersfoort

Foto: Dierenpark Amersfoort

Nadat mannetje Jos en vrouwtje Sien al 3,5 jaar lang buren van elkaar waren, hebben de helmkasuarissen dan eindelijk echt kennis met elkaar gemaakt. “De dame liet duidelijk merken dat zij interesse had in een ontmoeting met de buurman, dus daar hebben wij voor gezorgd”, vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders.

De kasuaris is een opvallende loopvogel. “De vrouwtjes zijn wat groter dan de mannetjes en hebben duidelijk de broek aan”, legt Bas uit. “De man bouwt zelf een nest, waarna de vrouw even langskomt en een aantal eieren legt. Zij gaat er vervolgens weer vandoor en het mannetje mag het verder helemaal zelf ‘uitzoeken’.” Hij broedt binnen 55 dagen de eieren uit en brengt de kuikens in zijn eentje groot.

Foto: Dierenpark Amersfoort

De helmkasuarissen leven in het DinoPark waar zij met hun grote poten, dinoachtig loopje en felle kleuren goed passen. In juni kunnen alle vaders rond Vaderdag net als de kasuaris alleen met hun kinderen tijd doorbrengen. Tijdens Vadernacht beleven de papa’s samen met hun zonen en/of dochters een spannende nacht in het DinoPark. De ticketverkoop voor dit evenement start morgen (woensdag 5 april) om 12.00 uur via de website van de dierentuin. Jos en Sien lijken elkaar te mogen, nu is het wachten op de eerste, felgroene eieren in DierenPark Amersfoort.