Erik Zevenbergen nieuwe directeur van Diergaarde Blijdorp

Foto: Diergaarde Blijdorp

Erik Zevenbergen wordt de nieuwe directeur van Diergaarde Blijdorp. Op 1 augustus neemt hij de leiding over van Jaap de Jong, waarnemend directeur sinds het vertrek van Marc Damen in de zomer van 2016.

Erik Zevenbergen (52) woont in Rotterdam en is al vele jaren verbonden aan het Libanon Lyceum, waarvan de laatste jaren als rector. In deze functie heeft hij o.a. de Wereldklassen XL, het Technasium en Bèta Challenge geïntroduceerd. Nieuwe onderwijsvormen die aansluiten bij de eisen en wensen van de hedendaagse maatschappij. Met de Diergaarde en Rotterdam heeft hij een warme band. In zijn jeugd bracht hij al vele uren door in Blijdorp. Als Rotterdammer heeft hij van nabij kunnen volgen hoe het Blijdorp uit zijn jeugd zich ontwikkelde tot één van de topattracties van Nederland. Erik heeft de ambitie om de bekendheid van Blijdorp als Rotterdams instituut in Nederland en daarbuiten te blijven vergroten. Zijn educatieve en economische achtergrond komen daarbij goed van pas.

Erik Zevenbergen: “Ik vind het een voorrecht om bij zo’n prachtige en gerenommeerde Rotterdamse instelling aan de slag te kunnen. Het onderwijs en Diergaarde Blijdorp hebben veel overeenkomsten qua cultuur en uitdagingen voor de toekomst. Herkenbaar is het belang van innovatie maar ook de passie en betrokkenheid van de medewerkers. Ik wil graag samen met hen voortbouwen op het succes van Blijdorp als een van Europa’s mooiste dierentuinen.”

Hein van der Loo, voorzitter Raad van Toezicht: “Erik voldoet aan het profiel van een zakelijke en inspirerende leider: een aanvoerder en boegbeeld. Met zijn achtergrond als innovatieve onderwijsmanager onderschrijft Erik het belang van natuurbehoud en educatie in de positionering van dierentuinen in het algemeen en Blijdorp in het bijzonder.”