Diergaarde Blijdorp ontvangt opnieuw twee prijzen

Foto: Diergaarde Blijdorp

Restaurant  ‘Poort van Azië’ is uitgeroepen tot ‘Beste restaurant van België & Nederland’ en het okapiverblijf als ‘Mooiste dierenverblijf van Nederland’. Blijdorp ontving hiermee twee Diamond Themepark Awards uit handen van Patrick Joossens, een van de organisatoren. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Pretparkbeest.be en Parkworld.be en gericht op pretparken en dierenparken in Nederland en België. Meer dan 47.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit. Daarnaast gaf ook een vakjury zijn mening. De vakjury bestaat uit verschillende fansites uit België en Nederland met ervaring en kennis in het bezoeken van pretparken, dierentuinen en andere toeristische attracties.

Restaurant Poort van Azië is gehuisvest in de voormalige (monumentale) theeschenkerij van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) en is nu volledig gerenoveerd en ondergedompeld in ‘1001-nacht’ sferen. Vanuit dit restaurant heb je uitzicht op het nieuwe leeuwenverblijf en de olifantenkudde. Zowel de Poort van Azië als het leeuwenverblijf zijn voor een groot deel gefinancierd met het jubileumgeschenk van de gemeente Rotterdam aan de Diergaarde vanwege het 150 jarig bestaan in 2007.

Foto: Diergaarde Blijdorp

Het okapiverblijf is een stukje Centraal-Afrikaans regenwoud met een ruim binnen- en buitengebied, een geschenk van de Vereniging Vrienden. De okapi’s leven samen met tropische vogels zoals bijeneters en toerako’s en er is gekozen voor planten die ook in het natuurlijk leefgebied voorkomen. Als bekroning werd op 13 mei jongstleden een okapi in het nieuwe verblijf geboren!

 

Eerder dit jaar ontving Blijdorp ook al twee ZooSite Awards. Een voor ‘Mooiste dierentuin van de Benelux’, die we ook al in 2016 mocht ontvangen. En de award voor ‘Leukste Geboorte in een EAZA-dierentuin’ voor de geboorte van Maleise tapir Penang (aug. 2016). Verder kreeg Blijdorp de ANWB-award voor de landelijke top drie van ‘Leukste Dagje Uit’. Ook werd Blijdorp door lezers van het vakblad MEETINGS uitgeroepen tot ‘Beste Evenementenlocatie van het Jaar’.

Blijdorp is trots op al deze awards. Het zijn mooie graadmeters voor de waardering voor Diergaarde Blijdorp door dieren(tuin)-liefhebbers, het bedrijfsleven en bezoekers. Blijdorp gaat de komende jaren uiteraard gewoon door met vernieuwen en verbeteren.