Rondje Diergaarde Blijdorp: Leuk en Leerzaam Peuterboekje

Foto: Rondje Diergaarde Blijdorp

Na het succesvolle peuterboekje ‘Een rondje Rotterdam’ van Ckoe is er nu ook ‘Een rondje Diergaarde Blijdorp’ verschenen: hèt kartonboekje voor de allerkleinste dieren- of Blijdorpfans.

Het boekje is een samenwerking tussen Ckoe en Diergaarde Blijdorp. Het neemt je mee vanaf de monumentale ingang aan de Van Aerssenlaan via de flamingo’s, de komodovaraan en de kleine panda’s naar het Oceanium en weer terug langs de okapi en haar jong naar de gorilla’s. Behalve de bekende dierentuin-dieren hebben ook andere, minder bekende diersoorten een plekje gekregen, zoals het slurfhondje en de bijeneter.

Foto: Rondje Diergaarde Blijdorp

Het boekje is een vrolijk geïllustreerd aandenken aan een van Nederlands populairste dierentuinen. Maar het is vooral ook een leuke en leerzame manier om jonge kinderen kennis te laten maken met dieren in het algemeen.

Dat Ckoe zijn tweede ‘Rondje’ wijdde aan Blijdorp is voor hem logisch: “Ik heb zo’n 6 jaar in Rotterdam Noord gewoond en de Diergaarde was als het ware mijn achtertuin. Ik kwam er graag en vaak. Mooi weer of niet. En nu nog steeds, met mijn drie zoons”.

Rondje Rotterdam is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Zee van ZOOvenirs in Diergaarde Blijdorp en binnenkort ook in diverse geselecteerde boekwinkels. Het boekje telt 22 pagina’s en kost 8,95 euro, ISBN: 978-90-823053-4-0