Dierenpark Amersfoort

Het meest speelse park van Nederland
Leeuwen, neushoorns, stokstaartjes, giraffen… In DierenPark Amersfoort wonen wel 150 verschillende diersoorten die je van dichtbij kunt bekijken! Laat je betoveren door de ingewikkelde gangenstelsels van de parasolmieren, zie olifantje Kyan opgroeien en loop tussen nachtdieren in de donkere Nacht. Elke dag ontmoet je onze dierverzorgers, zij beantwoorden al je vragen terwijl de dieren genieten van een lekkere hap.

Klauteren
In het kindgerichte park klauter je via de Klim Alles-route over bruine beren, bij hyena’s en door de volière. De spannende route werd in 2014 uitgebreid met SnavelRijk: Vogels, Veren en Natte Kleren. Beleef het allemaal in DierenPark Amersfoort!

DinoPark
In DinoPark Amersfoort maakt je een reis door de tijd en kom je in een bos vol dino’s terecht! Ontdek ruim zeventig levensgrote dinosauriërs, test of jij sneller bent dan de gevaarlijke T-rex en zweef mee met vliegende dino’s. De opvallende Brachiosaurus is twaalf meter hoog en zeker 27 meter lang dus die kun je niet missen. Ben jij een echte dinokenner? Help dan mee een dinoskelet op te graven als een echte archeoloog. Schrik niet, in het DinoPark sta je ook oog in oog met levende dino’s zoals indrukwekkende reuzenschildpadden en de kleurrijke helmkasuaris.

Koele Knuffels
Heb jij weleens een vogelspin over je hand voelen lopen? Overwin je angsten op woensdagmiddag en in het weekend bij Koele Knuffels! Hier leer je alles over insecten, spinnen en slangen.

Dierenverrassingen
Ontmoet onze dierverzorgers op verschillende momenten tijdens je dagje uit. Zij vertellen over de verzorging en voeding van onze dieren en beantwoorden natuurlijk je vragen! Ook verrassen zij de dierbewoners met smakelijke verrassingen, zoals een lekker sappig stuk vlees voor de leeuwen en gevulde hooiballen aan de giraffen.

Bijzondere momenten
In DierenPark Amersfoort beleef je het hele jaar bijzondere momenten. Help de dierverzorger, neem een kijkje achter de schermen, meet je krachten tijdens de DierenUITdagen, geniet van een spetterend zomerprogramma, warm je op de vuurkorven in een prachtig uitgelicht park tijdens de Winteravonden en nog veel meer.Ga naar http://www.dierenparkamersfoort.nl voor een overzicht van onze activiteiten.

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
Postbus 1075
3800 BB AMERSFOORT
www.dierenparkamersfoort.nl