Avifauna blijft wakker!

Alphen aan den Rijn, 12 augustus 2011

Tijdens de zomeravond op 19 augustus is Vogelpark Avifauna tot 22:00 uur geopend.

Op vrijdagavond 19 augustus 2011 organiseren vogelpark Avifauna en Rotaryclub Alphen aan den Rijn een zomeravond; Avifauna blijft wakker! De avond staat in het teken van uilen en er zijn allerlei activiteiten rondom dit thema. Denk bijvoorbeeld aan een lezing over uilen, een uil- en muisspel, het uitpluizen van een braakbal of het meedoen aan een speurtocht.  Door vooral veel zelf te doen leren bezoekers van alles over uilen uit de omgeving.  Natuurlijk zijn de reguliere verblijven en de speeltuin ook gewoon te bezoeken tijdens deze avond.

Avifauna blijft wakker staat niet alleen voor het wakker blijven tijdens de zomeravond maar ook voor het wakker blijven als het gaat om vogel- en natuurbescherming.  Stichting Vogelpark Avifauna en Rotaryclub Alphen aan den Rijn proberen op allerlei manieren te helpen, onder andere door het bijdragen aan natuurbeschermingsprojecten. De opbrengsten van de zomeravond leveren dan ook een bijdrage aan diverse goede doelen waaronder de “vogelwerkgroep” die informatieborden bij het vogelkijkscherm in het Zaans Rietveld plaatst.

De zomeravond begint om 18:00 uur en iedereen die al in het park is kan gewoon in het park blijven. Bezoekers die na 18:00 uur in het park komen, betalen een bedrag van € 3,50 p.p. wat geheel ten goede komt aan de goede doelen. Er is speciaal voor deze avond een barbecue dus een hapje blijven eten behoort ook tot de mogelijkheden.