Hoogbejaard aapje overleden

Foto Apenheul/Jan Vermeer

Apeldoorn, 12 augustus 2011

Vanwege de snelle achteruitgang van haar gezondheid heeft Apenheul moeten besluiten het hoogbejaarde doodshoofdaapje Plons in te laten slapen. Plons was één van de boegbeelden van de grote groep doodshoofdaapjes in het dierenpark. Een krasse tante en geliefd bij het publiek. Ze was populair omdat ze meestal rustig vooraan zat vlakbij de bezoekers en ook makkelijk herkenbaar was.
Tijdens de voederpresentaties werd ze meestal ook even voorgesteld door de dierverzorgers. Plons was 26 en een van de oudste Boliviaanse doodshoofdaapjes ter wereld – meestal worden ze niet veel ouder dan 20. Nadat ze de afgelopen jaren al twee keer een poot had gebroken bij een valpartij, holde haar gezondheid de laatste weken verder achteruit. Daarom hielden de verzorgers haar al extra in het oog en legden haar een beetje in de watten.