Nakomertjes en volop activiteiten in de herfstvakantie in Zoo Parc Overloon!

Overloon, 17 oktober 2011

In Zoo Parc Overloon heeft een verlate geboortegolf plaatsgevonden! Hoewel gewoonlijk het voorjaar het seizoen van nieuw leven is, is deze herfst opnieuw veel jong grut te bewonderen in het dierenpark. Zo zijn de afgelopen dagen zes Indische antilopen bevallen van een gezond jong. Zowel de moeders als hun kroost verblijven op de Maidan en zijn daar goed zichtbaar. Voor de oplettende bezoeker is te zien dat ook op de Outback, bij de wallabies en kangoeroes, enkele trotse moeders rondspringen; uit verschillende buidels steekt regelmatig een pootje of een kop! Het vicuñajong dat enkele weken geleden onverwacht ter wereld kwam, is ook goed zichtbaar terwijl het nieuwsgierig haar omgeving verkent.

Kom je in de herfstvakantie op kraamvisite? Er is deze week nog veel meer te beleven in Zoo Parc Overloon! Van 22 tot en met 30 oktober staat er een afwisselend activiteitenprogramma op de agenda met activiteiten als een spannende theatervoorstelling, poppenkast, schminken, Zoo Times en de Beestenboelkar.

Wil jij weten waarom ringstaartmaki’s stinkgevechten houden, hoeveel duizenden mieren een reuzenmiereneter per dag naar binnen slobbert en wil je horen hoe mooi gibbons kunnen zingen? Kom dan naar de dagelijkse Zoo Times waar de dierverzorger over de bijzondere gewoontes en eigenschappen van de dieren in Zoo Parc Overloon vertelt. Weet je zelf al heel veel van de dieren? Test dan met de speurtocht ZooQuest je kennis!

In het theater is in de herfstvakantie dagelijks om 13.00 en 15.00 uur de Magic Zoo Show te zien; Ollie en Dizzy zetten hier een wervelende en magische show neer, maar… gaat alles wel zoals gepland? Om 11.30 en 13.30 uur is het theater te bezoeken voor de poppenkastvoorstelling. De dieren beleven een spannend avontuur en jij beleeft het met ze mee!

Bij de Beestenboelkar kan je zien hoe het schild van een schildpad er van binnen uit ziet en voelen hoe zacht de vacht van een kameel is. Hoe zwaar zou een gewei op je hoofd zijn en kun je echt het verschil horen tussen een veer van een emoe en die van een ara? Beestenboel staat in de herfstvakantie dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur in het park.

Natuurlijk wordt er ook in de herfstvakantie geschminkt. Wil je een gevaarlijke tijger worden of liever een fladderende vlinder? Tussen 12.00 en 16.00 uur kun je je laten omtoveren tot je favoriete dier!