Olifant Radza staat veilig op stal

31 oktober 2011

Olifant Radza die gistermiddag in de droge gracht rond het olifantenverblijf van Dierenpark Emmen viel, staat inmiddels met de rest van de kudde veilig op stal. De 45 jaar oude olifantstier brak bij de val één van zijn grote slagtanden, maar lijkt verder geen ernstige verwondingen aan zijn val te hebben overgehouden. Hij kwam in ieder geval onmiddellijk na de val in de gracht overeind. Om Radza niet te verontrusten en om elk risico uit te sluiten is het dierenpark ontruimd.

De verzorgers hebben geprobeerd met boterhammen en ander lekkers Radza door de gracht naar de stal te laten lopen, maar daar leek de reusachtige olifant lange tijd geen zin in te hebben. Pas tegen vijf uur vanochtend slaagden de verzorgers er in de olifantstier onder dak te brengen.