Neushoorn geboren in Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, woensdag 16 november

Afgelopen nacht kwam Sam ter wereld
Moeder en zoon maken het goed

Gisteravond om 22:00 uur is in Safaripark Beekse Bergen een neushoorntje geboren. Het jongetje heet Sam en is de zoon van trotse moeder Dounia en vader Miquelin. Het is een bijzondere geboorte omdat minder dan 25% van de neushoorns die zelf in een dierentuin geboren zijn, een kalf krijgt. Dounia is nu al voor de tweede maal moeder geworden.

Alle bezoekers van Safaripark Beekse Bergen krijgen aankomend weekend beschuit met muisjes als zij op kraamvisite komen. De bezoektijden worden via de website www.safaripark.nl later vandaag bekend gemaakt.

Neushoorns hebben een draagtijd van 16 tot 18 maanden. Een volwassen mannelijke neushoorn (stier) wordt tussen de 2.000 en 3.500 kilo. Sam maakt onderdeel uit van de kudde neushoorns in het park. Met de komst van Sam is de kudde uitgegroeid naar 10 stuks. Volgend jaar verwacht het safaripark nog twee kleintjes.