Pasgeboren neushoorn in DierenPark Amersfoort blijkt meisje

Afgelopen vrijdagnacht is er een Indische neushoorn geboren in DierenPark Amersfoort. Inmiddels weten de dierverzorgers het zeker: het is een meisje!  De naam wordt gekozen aan de hand van een namenwedstrijd onder scholen.

Naam?
Scholen in de regio van Amersfoort ontvangen deze week een lespakket rondom het neushoorntje. De scholen kunnen via dit lespakket meedoen aan de namenwedstrijd. Maar ook via www.babyneushoorn.nl is het lespakket voor scholen te downloaden.

Populair online
Na het live gaan van de webcams bij neushoorn Saar, bleek ze al snel een blijvend groeiende groep volgers te hebben. Uiteindelijk is de nachtelijke bevalling live gevolgd door vele duizenden mensen. DierenPark Amersfoort lanceerde na de bevalling de site babyneushoorn.nl en alleen al op zaterdag en zondag is deze site bijna 50.000 bekeken door unieke bezoekers. Saar en het jong worden nog steeds actief gevolgd via de webcams. Op YouTube zelf is de bevallingsvideo ook nog eens 25.000 keer bekeken.

Bijzondere gebeurtenis
Het is voor het eerst in DierenPark Amersfoort dat er een neushoorn is geboren en in Nederland is dit bijzonder. Indische neushoorns zijn in een beperkt aantal dierentuinen in de wereld te zien en in het wild wordt het diersoort met uitsterven bedreigd. DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt om deze reden onder andere een project van Indische neushoorns in het wild.