IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen


Rhenen, 6 december 2011

Donderdag 1 december heeft ijsbeer Huggies, in de beschutting van haar kraamhol, het leven geschonken aan twee jongen. Sinds een paar dagen had Huggies zich definitief teruggetrokken in de kraamkamer zodat ze zich in alle rust kon voorbereiden op de naderende geboorte. De dierverzorgers ontdekten, via camerabeelden, aanvankelijk drie jonge ijsbeertjes. Helaas bleek een van de jongen bij de geboorte al te zijn overleden.
De geboorte van de ijsbeertweeling is erg bijzonder omdat in dierentuinen weinig ijsbeertjes levend geboren worden en in leven blijven.

De komende maanden blijven spannend. Als alles goed blijft gaan dan zullen moeder Huggies en haar jongen over een aantal maanden te zien zijn in het ijsberenverblijf “Neus aan Neus”. Tot die tijd kunnen moeder en jongen worden bewonderd op de website van Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Het fokprogramma
Sinds vier jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terecht gekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.