GaiaZOO vierdubbel gekroond

Amsterdam / Kerkrade

In het statige Tuschinski Theater te Amsterdam zijn voor de eerste keer de Zoo Awards uitgereikt. Naast de overall award voor de Beste Nederlandse Dierentuin waren er nog drie awards in andere categorieën te winnen. Tot haar grote verbazing sleepte GaiaZOO naast de overall-prijs ook nog alle deelawards in de wacht voor de ogen van de gehele Nederlandse dierentuinwereld. Zoo Awards is een onafhankelijk initiatief van onderzoeksbureau Q&A en wordt ondersteund door Walt Disney, Wereld Natuur Fonds, Wugly en consumentenbeoordelingssite Zoover.

Naast de overall-award won GaiaZOO ook de eerste prijs in de andere categorieën, te weten:
– Mooiste Dierenverblijven (vóór Apenheul en Emmen),
– Meest Kindvriendelijke Zoo (vóór Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort),
– WNF Natuur- en EducatieAward (vóór Apenheul en Beekse Bergen).

Zoo Awards
Jaarlijks bezoeken elf miljoen bezoekers een dierentuin in Nederland en het is daarmee één van de populairste uitjes voor gezinnen. Vanuit dit perspectief hebben onderzoeks- & adviesbureau Q&A Research & Consultancy en Zoover.nl, de onafhankelijke consumentenvergelijkingssite, de Zoo Awards opgestart. Dit professionele initiatief wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, Wugly, Walt Disney en het Wereld Natuur Fonds.

Alle Nederlandse dierentuinen die aangesloten zijn bij de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) konden deelnemen. Uiteindelijk hadden negen dierentuinen voldoende stemmen geworven om mee te dingen naar deze prestigieuze prijzen. Meer dan 12.000 consumenten brachten hun stem uit via een omvangrijk onderzoek op basis waarvan uiteindelijk de awards werden toegekend .