Neushoornvogels, nieuw in Dierenpark Emmen

21 december 2011

In het Afrikahuis van Dierenpark Emmen vliegt sinds kort een paatje zilverwangneushoornvogels. De twee 60-70 centimeter grote vogels zijn vijf jaar oud en kunnen het goed samen vinden. Ze vliegen rond in een deel van het Afrikahuis, dat met een net is afgescheiden van het gedeelte met de krokodillen. Daar vliegt ook een aantal kleinere vogels rond en die zouden ten prooi kunnen vallen aan de neushoornvogels. De hoofdmoot van hun menu bestaat uit kleine vruchten zoals vijgen, maar als aanvulling lusten ze ook wel een hagedisje of een vogeltje.
In hun verblijf staat een grote holle boom, die bedoeld is om de vogels een plek te bieden om te broeden. Nu al zijn ze veel bij de holle boom te vinden en hakken ze met hun enorme snavels stukken uit het hout. Er is dan ook goede hoop dat het vrouwtje binnenkort een nest inricht om te gaan broeden.