Leeuwenwelpjes in Blijdorp zijn broer en zus

De twee Aziatische leeuwenwelpjes die op 13 november in Diergaarde Blijdorp zijn geboren, kunnen vanaf komend weekend live worden bekeken in hun kraamverblijf via de webcambeelden op http://www.diergaardeblijdorp.nl Deze week hebben ze hun eerste inenting gekregen. De dierenarts heeft deze gelegenheid meteen benut om het geslacht te bepalen. Het zijn een broertje en zusje. De welpjes blijven de komende tijd nog achter de schermen met moeder Shantee. Ze waren al te bewonderen via een monitor in het binnenverblijf van de leeuwen en vanaf dit weekend dus ook vanuit de huiskamer thuis. De welpjes komen pas naar buiten als ze een paar weken ouder zijn en de weersomstandigheden gunstig. Ze hebben nog geen namen. Blijdorp hoopt dat zij worden geadopteerd via het dieradoptieprogramma. Zo is de vader van de jongen, Kumar genaamd, geadopteerd door Van Leeuwen Buizen Groep.