IJsbeertweeling voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark Rhenen!

Rhenen, 27 februari 2012

Woensdag 29 februari om 11.00 uur zal de ijsbeertweeling, die op 1 december 2011 ter wereld kwam in Ouwehands Dierenpark Rhenen, voor het eerst de Rhenense buitenlucht opsnuiven.
Terwijl buiten het weertype nog zacht was voor de tijd van het jaar, schonk ijsbeer Huggies het leven aan drie jongen. Al snel bleek dat een van de jongen was overleden. Gelukkig bleef alles goed gaan met moeder en haar twee andere jongen. Huggies is een ervaren moeder en via camerabeelden was er te zien hoe de jongen groeiden en zich ontwikkelden.

Het fokprogramma
Sinds vijf jaar staat de ijsbeer op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. De ijsbeer is met name op deze lijst terechtgekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. De geboorte van deze jongen is dus zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

De ijsberengroep van Ouwehand bestaat op dit moment uit 7 ijsberen. Victor, de vader van de tweeling, Freedom met haar twee jongen Siku & Sesi en Huggies met haar twee jongen. Wat het geslacht is van de jongen is op dit moment nog niet bekend dat zal de komende weken moeten blijken. Indien het geslacht bekend is zullen de jongen ook een naam krijgen.

Neus aan Neus
Ouwehands Dierenpark heeft in 2001 geïnvesteerd in een geheel nieuw ijsberenverblijf met een onderwater-panorama, rotspartijen, een waterval en nagebootste toendra. Achter de schermen zijn er twee moderne kraamkamers gebouwd voor de fok van deze dieren en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen mag duidelijk zijn.