Jonge kangoeroes gespot in Blijdorp

Rotterdam, 28 maart 2012

Diergaarde Blijdorp heeft twee verschillende soorten kangoeroes: moeraswallabies en zandwallabies. Beide soorten hebben momenteel jongen in de buidels, die alweer enige tijd geleden geboren zijn, maar nu pas regelmatig hun kopjes buiten de buidel steken.

Zoals algemeen bekend komen buideldieren, waaronder alle soorten kangoeroes, ter wereld als een embryo. De draagtijd is dan ook erg kort, want na de geboorte groeien de jonkies gewoon verder in de buidel van hun moeder.
In Blijdorp hebben de zandwallabies vorig jaar een nieuw verblijf gekregen op het voorplein, recht tegenover de Rivièrahal. Aanvankelijk waren ze nogal schuw, maar inmiddels is het hun eigen veilige gebied en laten ze zich goed bekijken. De moeraswallabies hebben een ruim verblijf, vlak bij de ‘oude’ ingang van de Diergaarde, waar de bezoekers dwars doorheen lopen. Ze leven daar samen met een drietal jufferkraanvogels en zijn helemaal gewend aan de bezoekers die door hun biotoop struinen. Een prima plek om de kangoeroes te fotograferen!

Zandwallabies zijn in Australië niet zeldzaam, maar in Europese dierentuinen zijn ze dat wel: naast de dieren in Blijdorp zijn er maar twee dierentuinen (in Duitsland en Engeland) waar zandwallabies te zien zijn. Moeraswallabies komen wat vaker voor in Europese dierentuinen.