Brilberen veilig aangekomen

Emmen, 29 maart 2012

Vandaag arriveerden in alle vroegte in Dierenpark Emmen de nieuwe bewoners van het berenverblijf; de brilberen Uca en Quechua. Na een voorspoedige reis vanuit de dierentuin van Lisieux in Noord-Frankrijk werden ze vanmorgen in Emmen uitgeladen.

Toen de kist goed voor het binnenverblijf stond, deed de verzorger de schuif omhoog en mocht Quechua, de jongste van de twee, als eerste het nieuwe onderkomen in lopen. Na enige aarzeling stapte het één jaar oude, nieuwsgierige beertje het binnenverblijf in om daar overal te snuffelen. Vervolgens was het de beurt aan Quechua’s moeder: Uca. Zij stapte vrijwel zonder aarzelen de kist uit om zich bij haar zoon te voegen.

Beide brilberen verkenden heel rustig hun nieuwe onderkomen en leken de verhuizing zonder problemen te hebben doorstaan. Voorlopig blijven ze een paar dagen binnen om goed te wennen aan hun nieuwe verzorgers, het nieuwe verblijf en alle andere nieuwe omstandigheden.

De feestelijke opening van het brilberenverblijf zal op 4 april plaats vinden.