Feestelijke opening brilberenverblijf

4 april 2012

Vandaag is het nieuwe verblijf voor brilberen in Dierenpark Emmen feestelijk geopend. Om 14.00 uur verwelkomde presentatrice Keet!, bekend van Telekids, de vele gasten, waarna roofdierverzorgster Clara Oost enthousiast vertelde over de nieuwe brilberen in Emmen: moeder Uca en haar zoon Quechua.
Toen beide brilberen de gelegenheid kregen het buitenverblijf in te gaan, hielden ze de toeschouwers eerst even in spanning. Maar al snel won hun nieuwsgierigheid het en kon iedereen de nieuwe aanwinsten bewonderen.
Onder begeleiding van liedjes van Keet! verkenden beide brilberen hun nieuwe omgeving en lieten ze zien hoe goed ze in bomen kunnen klimmen.
Toen was het de beurt aan ruim 200 basisschoolleerlingen, geschminkt als beer en getooid met een prachtig versierde bril, hun danskunsten te laten zien.

Uca en Quechua, afkomstig uit de dierentuin van Lisieux in Noord-Frankrijk, lieten zich niet van de wijs brengen en genoten van de lekkere hapjes die de verzorgers overal in het buitenverblijf hadden verstopt.
Vanaf vandaag zijn de brilberen dagelijks te zien in het berenverblijf, dat helemaal aangepast is aan hun wensen.