Apenheul wint award met neusapen!

Apeldoorn, 18 april 201

Neusapen leukste aanwinst van dierentuinen Benelux

Apenheul heeft een ZooSite Award gewonnen met de komst van de neusapen naar het dierenpark. Dierentuinliefhebbers kozen massaal voor deze wonderlijke dieren als leukste aanwinst van alle EAZA dierentuinen in de Benelux. Frank Rietkerk, zoölogisch directeur van Apenheul, is vereerd met de prijs: “Deze award bevestigd dat onze gasten net zo blij zijn als wij met deze unieke, nieuwe apensoort in Apenheul.”

In 2011 zijn er drie mannelijke neusapen vanuit Singapore naar Apenheul gekomen. Neusapen komen alleen voor op Borneo en zijn slechts in enkele Aziatische dierentuinen te zien. Het is dan ook een grote eer dat deze dieren nu ook te zien zijn in het Apeldoornse dierenpark. Voor bezoekers is het een unieke gelegenheid deze spectaculaire soort van dichtbij te bekijken. Het opvallende uiterlijk van de mannen Julau, Bena en Bagik, met hun grote neuzen en dikke buiken, spreekt zeker tot de verbeelding.