Zeeleeuwtje geboren in Dierenpark Emmen

Emmen, 8 mei 2012

Vanmorgen vroeg heeft zeeleeuw Sue in Dierenpark Emmen een kerngezond jong ter wereld gebracht. Het zeeleeuwtje is in het binnenverblijf geboren, maar al snel door moeder naar één van de rotspartijen in het buitenbassin gebracht. Vanmorgen was het eerst nog wat frisjes, maar inmiddels liggen ze samen lekker in het zonnetje. Het is goed dat het weer wat warmer wordt, want het zeeleeuwtje is erg vroeg in het jaar geboren. Meestal vinden de geboortes van Californische zeeleeuwen in juni plaats.

Het zeeleeuwtje lijkt kerngezond en doet al pogingen om te drinken. De verzorgers hebben nog niet kunnen vaststellen of het een jongetje of meisje is en daarom heeft het ook nog geen naam. Hij blijft bij de groep in het buitenbassin en is daar goed zichtbaar voor de bezoekers van het park.