Ontsnapte hokko weer terug in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 28 juni 2012

De grote hokko die een week geleden zijn verblijf in DierenPark Amersfoort achter zich liet is weer veilig thuis. De hokko is een week lang zelfstandig op pad geweest en werd gisteravond voor het eerst gezien tussen de huisjes in vakantiepark Midland. DierenPark Amersfoort is erg blij dat de hokko weer terug is.

Gisteravond stond de dierenambulance op de stoep bij DierenPark Amersfoort. Zij hadden een melding gehad van een mevrouw die waarschijnlijk de verdwaalde hokko zag lopen. Meteen zijn er een aantal verzorgers naartoe gegaan en hebben de bijzondere vogel weten te vangen.

In het verblijf van de grote hokko’s is het nodige groen te vinden. Via de begroeiing wist het mannetje door de afscheiding van zijn verblijf naar buiten te komen. De hokko is aan de wandel gegaan en een week lang was hij nergens te vinden. Het verblijf van de hokko’s is ondertussen aangepast om te voorkomen dat dit nog eens kan gebeuren.

Aan de goede conditie van de grote hokko is te merken dat hij geen honger heeft geleden. Een hokko scharrelt gedurende de dag naar voedsel zoals zaden, jong groen en insecten. Voor het vrouwtje is het wel heel gezellig dat haar man weer terug is. Samen vormen zij namelijk een gelukkig stel in DierenPark Amersfoort.