Voor het eerst in tien jaar flamingokuikens in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 10 september 2012

Broedeiland groot succes:

Er zijn twee flamingokuikens geboren in DierenPark Amersfoort. Dit is zeer bijzonder nieuws voor het park, omdat dit al tien jaar niet meer is gebeurd.

De flamingo’s van DierenPark Amersfoort hebben dit jaar voor het eerst in hun nieuwe verblijf eieren gelegd. ‘’We waren al heel blij met de eieren, maar of ze bevrucht waren is dan nog steeds de vraag. Het is geweldig dat we nu kleine flamingo’s mogen verwelkomen in het park’’, aldus bioloog Raymond van der Meer.

De flamingokuikens kwamen er niet zomaar. Het DierenPark heeft veel actie ondernomen om de roze vogels tot broeden te verleiden. Er is een speciaal broedeiland aangelegd in de vorm van een hartje, extra begroeiing gepland en een kalkei bij de flamingo’s in een nest geplaatst. ‘’Het moment dat bleek dat er een ei uitgekomen was, is voor mij toch wel het mooiste moment van het jaar! We zijn er echt heel blij mee’’, aldus de bioloog.