Vicks t/m zondag 21 oktober nog in Blijdorp

Rotterdam, 17 oktober 2012
AFSCHEID VAN IJSBEER VICKS:

IJsbeer Vicks gaat Diergaarde Blijdorp nu echt verlaten. Vicks is bijna twee jaar en oud genoeg om op eigen benen te staan. Ook ijsbeerjongen in de natuur verlaten op een gegeven moment hun moeder om de wijde wereld in te trekken en later zelf jongen voort te brengen. Vicks verhuist naar berenpark Orsa in Zweden samen met een jong vrouwtje uit Ouwehand, Sesi genaamd. Hier zullen zij deze winter doorbrengen in een ruim verblijf dat eigenlijk is bestemd voor bruine beren maar ook uitermate geschikt is voor ijsberen. In het voorjaar zal voor het jonge koppel een goede plek in een andere dierentuin worden gezocht. Belangrijk bij deze keuze is dat de omstandigheden gunstig moeten zijn om zich voort te kunnen planten, want in het kader van het ijsberenfokprogramma zijn nakomelingen zeer gewenst.
Tot en met zondag 21 oktober is het nog mogelijk om afscheid te nemen van Vicks in Blijdorp. Daarna is hij niet meer zichtbaar voor publiek. Na het vertrek van Vicks kunnen moeder Olinka en Eric weer worden samengebracht in de hoop dat hun romance opnieuw zal opbloeien.
In de tussentijd zal er in Blijdorp hard worden gewerkt aan het herstellen van de ruit die Vicks in juni van dit jaar, tijdens het spelen met een steen, ernstig heeft beschadigd. Het herstel wordt uitgevoerd en gesponsord door de Rotterdamsche Glas Centrale. De Vrienden van Blijdorp financieren de renovatie-kosten van het ijsberenverblijf.