Babyolifant van zo’n zeventig kilo geboren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 1 november 2012

Amersfoort heeft er een hele bijzondere bewoner bij gekregen. Na bijna 22 maanden zwangerschap is moeder Indra vanochtend rond half 6 bevallen van een kerngezonde babyolifant. Het is nog niet duidelijk of het een jongen of een meisje is. Indra was tijdens de bevalling samen met haar dochter Kina.

‘‘Geweldig om na lang wachten dit gezonde jong in de olifantenfamilie te mogen verwelkomen. Oudere zus Kina is erg nieuwsgierig en het is goed om te zien hoe de moeder de aandacht over de twee verdeelt,’’ zegt de trotse dierverzorger Bas Aalders.

Veel belangstellenden zaten vanochtend aan hun computerscherm gekluisterd. De bevalling was live te volgen via de webcams op www.babyolifantje.nl. In de loop van ochtend wordt op de site een filmpje van de bevalling geplaatst.

Het DierenPark is erg onder de indruk van de enorme belangstelling voor de babyolifant. Daarom organiseert het park vanaf morgen kraamvisite om de babyolifant te bewonderen. Dagelijks zijn vanaf half vier tweeduizend kraamkaartjes voor 5 euro beschikbaar. De kraamvisite start op 2 november en loopt tot en met 16 november.

Tijdens de twee weken kraambezoek kan tevens auditie worden gedaan voor de unieke Ode aan de Olifant. Om deze bijzondere geboorte te vieren nodigt het park iedereen uit om het muziekstuk Baby Elephant Walk in te studeren. Op zaterdag 24 november mogen de winnaars meespelen met een spetterende bigband die het muziekstuk tijdens de Ode aan de Olifant ten gehore zal brengen. Op www.babyolifantje.nl is meer informatie te vinden en kan iedereen zich aanmelden om de bladmuziek te ontvangen.