Zeldzame witte leeuwen geboren Ouwehands Dierenpark Rhenen

20130312_witte leeuwenRhenen, 11 maart 2013

Woensdag 6 maart zijn er twee zeldzame Afrikaanse witte leeuwen geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ouwehands Dierenpark is erg blij met de komst van de twee jongen (1 mannetje en 1 vrouwtje). De huidige witte leeuwengroep is in december 2010 gearriveerd in Rhenen. De leeuwengroep bestaat uit drie vrouwen en een man. De man van de groep Credo is een jong volwassen man en tevens de vader van de jongen.

Weetjes
Het gewicht van een Afrikaanse leeuw ligt tussen de 150 en 200 kg. Het mannetje weegt gemiddeld 190 kg. Het geboortegewicht van een leeuw ligt tussen de 1200-1500 gram. De draagtijd van een leeuwin is 105-110 en ze werpt 2 a 3 jongen.
Als alles goed blijft gaan zullen de jongen over een aantal weken voor het eerst te zien zijn in Ouwehands Dierenpark. De jongen zijn op dit moment nog niet te zien en zitten samen met hun moeder Bandhura achter de schermen.