Tweede girafje geboren in Emmen

130318_tweede_girafje_geboren

Dierenpark Emmen
15 maart 2013

In het savannegebouw van Dierenpark Emmen is gisteren een tweede girafje ter wereld gekomen. Giraffemoeder Augusta, die ruim een maand geleden toe stond te kijken bij de geboorte van Azizi, is nu zelf bevallen van een kerngezond jong.

Augusta, met haar 24 jaar de oudste giraffe in een Nederlandse dierentuin, werd gisteren rond het middaguur door haar verzorgers apart gezet omdat de bevalling zich aankondigde. Al snel waren twee hoefjes zichtbaar, maar vervolgens was er geruime tijd geen voortgang te zien. Dat zorgde voor enige onrust bij de verzorgers, omdat bij Augusta’s vorige bevalling assistentie van de dierenarts noodzakelijk was geweest. Aan de ongerustheid kwam een einde, toen aan het eind van de middag het girafje zonder hulp ter wereld kwam. Binnen een half uur stond het jong al op de pootjes en toen het nog niet eens stevig stond, probeerde het girafje al bij de moeder te drinken. De verzorgers die nog niet helemaal zeker weten of het een jongen of een meisje is, hebben het girafje de naam Uzuri (Afrikaans/Swahili voor Schoonheid) gegeven.

Uzuri, Azizi en de kudde van negen giraffen blijft gezien de winterse omstandigheden voorlopig op stal. Daar kunnen bezoekers van het park het pasgeboren girafje komen bekijken.