Tweede girafje geboren in Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, 11 april 2013130411_blijdorp_girafje

Nog geen drie weken na de geboorte van girafje Chloë is er in Diergaarde Blijdorp opnieuw een girafje ter wereld gekomen. Afgelopen maandag, op 8 april, bracht ook giraf Anne een veulen ter wereld. Daarmee bestaat de waardevolle fokgroep netgiraffen in de Rotterdamse Diergaarde nu uit maar liefst 12 dieren.

De jongste aanwinst is een mannetje dat de naam Fabian heeft gekregen. De trotse vader van beide girafjes is Banio, die goed zijn best heeft gedaan, want er zijn in Blijdorp nog eens twee giraffen van hem drachtig. Die jongen worden later in het jaar verwacht.

Nu het langzamerhand echt lenteachtig belooft te worden, kunnen alle twaalf giraffen waarschijnlijk binnen een paar dagen naar buiten. Dat levert vast en zeker unieke plaatjes op: twaalf prachtig getekende netgiraffen (ontegenzeggelijk de mooiste van alle giraf-ondersoorten) waaronder twee veulens, rennend over de Afrikaanse savanne in Blijdorp!

De fotograaf van Blijdorp was snel ter plaatse en kon het jong direct na de geboorte al op de foto vereeuwigen.