Voorjaarsbaby’s in Apenheul

20130416_apenheul_doodshoofdjongApeldoorn, 12 april 2013

Eerste doodshoofdaapje geboren

Op vrijdag 12 april is in Apenheul het eerste doodshoofdaapje van 2013 geboren! Het geboorteseizoen bij deze aapjes is daarmee afgetrapt. De komende weken verwacht Apenheul nog meer baby’s. En ze zijn al direct te zien. Met hun baby op de rug lopen de apenmoeders los tussen de bezoekers in Apenheul.

Vroeg
De start van het geboorteseizoen valt vroeg dit jaar. Normaal begint dit pas eind mei/ begin juni, maar afgelopen winter waren de mannen Bink en Toby er al vroeg bij. Ze hebben veel vrouwtjes bezwangerd, die allemaal de komende weken hun baby verwachten. Apenheul is blij dat de lente inmiddels wel begonnen is. Moeders en baby’s kunnen nu gewoon naar buiten, tussen de bezoekers.

Meer babynieuws
Wie op kraamvisite wil komen in Apenheul is ook bij andere apensoorten van harte welkom. Bij de zeldzame wolapen en sifaka’s zijn baby’s te zien. En onlangs werden er in een week tijd maar liefst vijf ringstaartmaki’s geboren! Langs het Apenboompad worden ook de rode brulapen, één van de grootste loslopende apensoorten in Apenheul, vergezeld door twee kleine brulaapjes.