4 Leeuwenwelpjes geboren in Dierenpark Emmen

Tia-en-welpjes-522x391Emmen, 12 april 2013

Leeuwin Tia van Dierenpark Emmen heeft vier leeuwenwelpjes ter wereld gebracht. Het viertal is achter de schermen van het leeuwenverblijf van Dierenpark Emmen geboren.

De roofdierenverzorgers hadden daar een ruimte ingericht, waar ze afgescheiden van Zulu en Brandy kon bevallen. De verzorgers laten Tia en haar jongen zoveel mogelijk met rust, maar kunnen via de live stream alles goed volgen. Regelmatig drinken de levendige welpjes bij Tia, die zich in alle opzichten als een zorgzame moeder gedraagt.

Over drie weken zal vader Zulu als eerste kennis mogen maken met zijn nakomelingen, waarvan nog niet bekend is of het jongetjes of meisjes zijn. Op de website van Dierenpark Emmen zijn de welpjes te volgen via de volgende link: http://www.dierenparkemmen.nl/actueel/leeuwenwelpjes.