Babyboom in Zoo Parc Overloon!

130620_apenheul_doodshoofdaapOverloon, 19 juni 2013

Doodhoofdaapjes, pelikanen, rendieren en nog veel meer dieren geboren in Zoo Parc Overloon

In Zoo Parc Overloon heeft afgelopen weken bij onder andere de kroeskoppelikanen, doodshoofdapen en de rendieren gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Een ware babyboom in het Noord-Brabantse dierenpark, want naast de genoemde soorten zijn er ook Indische antilopen, streepkopganzen, knobbelzwanen en Bennetts’ wallabies geboren. Alle jongen maken het uitstekend en zijn al goed gewend in hun groep. Het kroost is al te zien voor het publiek.

Grijsgroene doodshoofdaapjes
De grijsgroene doodshoofdaapjes, die bij veel mensen bekend zijn van de televisieserie Pipi Langkous, hebben voor de tweede keer sinds ze in Zoo Parc Overloon zijn gekomen voor nageslacht gezorgd. Drie weken geleden werd het eerste jong geboren en afgelopen week kwam het tweede jong ter wereld. Het geslacht van de twee aapjes is nog niet bekend; dit wordt bepaald als ze wat ouder zijn. Met de twee pasgeboren doodshoofdapen gaat het erg goed. Vanaf de eerste dag gaan de kleintjes al mee op de rug van hun moeder naar buiten. De doodshoofdaapjes worden alleen door hun moeder grootgebracht; de vader bemoeit zich niet met de opvoeding.

Aziatische Maidan
Voor het tweede jaar op rij hebben de kroeskoppelikanen van Zoo Parc Overloon voor gezinsuitbreiding gezorgd. Vorig jaar werden vijf pelikanen geboren en dit jaar zijn er vier eieren uitgebroed. De kuikens zijn de eerste kritieke weken prima doorgekomen. De jongen zijn bijna drie weken oud en zitten al goed in de donsveren. Wanneer hun verenpak wat dikker wordt, zullen ze van hun vader en moeder deze zomer zwemles krijgen op de Aziatische Maidan. Met de geboorte van de vier kuikens wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het internationale fokprogramma.

Op de Aziatische Maidan is nog meer jong leven te bewonderen. Maar liefst elf Indische antilopen zijn de afgelopen weken ter wereld gekomen. Ook de streepkopganzen hebben niet stil gezeten, zeven jonge gansjes zwemmen in het heerlijke koele water van de Maidan rond.

Meer jonge dieren
De pasgeboren rendierkalfjes maken het prima, ze voelen zich al helemaal thuis in de kudde. Vlak na de geboorte stonden ze wat onzeker en wankel op hun pootjes maar al snel volgden ze hun moeder in looppas. Rendierjongen worden met een zwarte vacht geboren en krijgen een lichtbruine kleur wanneer ze volwassen zijn.

Eerder dit jaar werden al een ringstaartmaki, twee rode reuzenkangoeroes en vier Ouessant schapen geboren. Al het opgroeiende kroost is deze zomer te bewonderen in Zoo Parc Overloon!