Tapir nieuwe diersoort in Dierenpark Wissel

20130704_dpw_tapirEpe, 3 juli 2013

Vanaf komende donderdag 4 juli is in Dierenpark Wissel een nieuwe diersoort te bewonderen: de Zuid-Amerikaanse tapir. Het mannetje, genaamd Henk, komt uit Aqua Zoo Friesland en gaat in Dierenpark Wissel zijn verblijf delen met de capibara’s (grootste knaagdieren ter wereld) en Coscorobazwanen die van nature in hetzelfde type leefgebied in Zuid-Amerika voorkomen.

Een tapir is een groot zoogdier met een bijzonder uiterlijk. Hij heeft namelijk een langwerpige snuit die lijkt op een kleine slurf. De slurfachtige snuit wordt als vinger gebruikt. Ze pakken hiermee het voer, zoals bladeren en twijgjes) en brengen het naar de bek. De Zuid-Amerikaanse tapir komt voor in de regenwouden van Zuid-Amerika; altijd in de buurt van water, want ze nemen graag een duik.

De Zuid-Amerikaanse tapir Henk is vandaag vanuit Leeuwarden naar Dierenpark Wissel verhuist. Om de tapir te laten bijkomen van zo´n spannende reis en in alle rust te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving zal hij vandaag achter de schermen in het binnenverblijf blijven. Als alles goed gaat zal Henk morgen, donderdagochtend, rond half 11 zijn eerste stappen in zijn nieuwe buitenverblijf zetten.

Vanuit Aqua Zoo Friesland zijn de vijf capibara´s meeverhuist met Henk. Deze dieren leefden in die dierentuin ook samen in hetzelfde verblijf, zodat ze al aan elkaar gewend zijn. Zo hoeft de tapir niet ook nog eens te wennen aan nieuwe verblijfgenoten. De drie capibara’s van Dierenpark Wissel zijn naar het Friese dierenpark verhuist.

Naamgenoten Henk gratis entree tot Dierenpark Wissel
Om de komst van de nieuwe diersoort te vieren hebben naamgenoten van Henk het weekend van 6 en 7 juli 2013 op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis entree tot Dierenpark Wissel.