Zebra geboren in DierenPark Amersfoort

20130708_amersfoort_zebra
Amersfoort, 7 juli 2013

De dierverzorgers van DierenPark Amersfoort ontdekten gistermorgen een jong bij de Grévy zebra’s. ‘‘Wij wisten dat kersverse moeder Flappie drachtig was, maar het is toch erg bijzonder om dit gezonde knulletje te verwelkomen’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

Grévy zebra’s zijn zwaar bedreigd in het wild en ook in dierenparken komen zij lang niet zoveel voor als andere zebrasoorten. In het Amersfoortse dierenpark is het jaren geleden dat er een gezonde zebra is geboren, dus dat maakt de komst van de nieuwe bewoner erg welkom. De draagtijd van een Grévy zebra is ruim een jaar.

Vandaag mocht het jong meteen naar buiten. ‘‘Normaal wachten wij daar een tijdje mee, maar het weer is nu zo lekker dat de kleine hengst naar buiten kan’’, legt de hoofddierverzorger uit. Tijdens de eerste stappen buiten, werd duidelijk dat het jong een mannetje is. Het duurde even voordat moeder en zoon de stal uit kwamen, maar zij lopen nu zelfverzekerd rond op de Savanne van DierenPark Amersfoort.