Dolfinarium verblijd met nog een babydolfijn

120813_dolfinarium_dolfijntjeHarderwijk, 09 augustus 2013

Tuimelaardolfijn Nynke bevalt in slechts 41 minuten van een dochter
Vandaag om 20:34 uur is in het Dolfinarium weer een babydolfijntje geboren.
De bevalling van tuimelaardolfijn Nynke verliep voorspoedig. Om 19:53 uur was het staartje voor het eerst zichtbaar. Slechts 41 minuten later was de geboorte een feit.
Vooralsnog gaat het goed met zowel de kleine als de moeder. Het Dolfinarium is erg blij met wéér een geboorte. Op 6 juli beviel dolfijn Maaike al van haar dochter Baya.

Geslacht nu al duidelijk
Tijdens de bevalling was er een moment waarop het geslacht duidelijk zichtbaar was. Dit is vaak niet het geval, maar Steve Hearn (hoofd dolfijnen) weet het nu al zeker: “Nynke zwom vlak langs de glaswand en het staartje, dat er toen nog half uit stak, draaide zich naar mij toe. De genitaalspleet werd zichtbaar, waardoor het voor mij meteen duidelijk was: een meisje!”

Wennen
Nynke en haar jong maken het goed. De eerste dagen blijven spannend: het jong moet gaan drinken en moeder zwemt rond met haar baby maar moet nog even wennen aan de nieuwe situatie. Verzorgers zijn de komende dagen dag en nacht aanwezig om Nynke en de baby te observeren. Moeder en dochter zwemmen in de kraamkamer van het Dolfinarium samen met zes andere vrouwtjesdolfijnen en de kleine babydolfijn Baya. Dolfijnen helpen elkaar in de opvoeding van het jong. Op den duur zullen andere dieren het jong in hun slipstream mogen meenemen, dit noemen we de “tante-functie”.