Tijgerwelpjes ontmoeten voor het eerst hun vader in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 16 oktober 2014
Ontmoeting 1
Vandaag hebben de drie tijgerwelpjes van DierenPark Amersfoort hun vader voor het eerst ontmoet. ‘‘Dit was een spannend moment, want je weet nooit hoe vader Ilya reageert als zijn drie razend nieuwsgierige zoons met hem willen dollen’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

Moeder Angara een haar zoons liepen buiten toen man Ilya ten tonele verscheen. De drie broers genaamd Fedor, Sergei en Nicolai reageerden erg nieuwsgierig en renden meteen in een treintje achter hun vader aan. ‘‘De ontmoeting verliep naar wens, vader reageerde rustig’’, vertelt de hoofddierverzorger. ‘‘Eén drukteschopper kreeg wel even een corrigerende tik, maar dat mag ook.’’ De ontmoeting van vanmorgen duurde zo’n 1,5 uur, toen is vader weer naar binnen gegaan.

De tijgerdrieling werd op 20 juni geboren en is het eerste nestje van moeder Angara. ‘‘Er is bewust even gewacht tot de jongens wat groter en sterker waren, voordat zij hun vader zouden ontmoeten’’, vertelt Willem Verdonck. ‘‘Nu kunnen de welpen wel tegen een stootje.’’ Aangezien vader Ilya boven verwachting reageerde, verwacht de hoofddierverzorger dat de familie dit weekend al langer samen te zien is in DierenPark Amersfoort.