Gorillababy geboren in Diergaarde Blijdorp

20141215_gorilla_jangRotterdam, 12 december 2014

Zesde jong voor zilverrug Bokito

Op woensdag 10 december zagen de verzorgers ‘s ochtends een ‘kersverse’ gorillababy bij moeder Aya. Moeder en jong maken het goed. Aya is een ervaren moeder; dit is haar derde jong. De verzorgers kunnen nog niet zien welk geslacht de kleine heeft want moeder klemt de boreling stevig tegen zich aan. De vader is zilverrug Bokito, die tot nu toe alleen dochters heeft verwekt, vijf in totaal.
Bokito bekijkt het tafereel van een afstandje en heeft, zoals het hoort, geen actieve rol bij de opvoeding. Aya beviel in 2010 van dochter Ayba en in 2006 werd Adira geboren. De familieleden komen om de beurt even bij de kleine kijken maar ze mogen haar niet aanraken van de zorgzame moeder.

In het lekkere warme gorillahuis waar de familie tijdens de winterkou vaak verblijft, is de jongste telg al goed te zien voor bezoekers. De verwachting is dat over een paar weken ook meer duidelijkheid is over het geslacht. Begin 2015 wordt er weer uitbreiding verwacht bij de gorilla’s in Blijdorp: in februari is Tamani uitgerekend.

De familie telt nu in totaal elf gorilla’s.