Tijgerwelpjes slopen kerstversiering in DierenPark Amersfoort

141217_amersfoorttijgersDe tijgerwelpjes van DierenPark Amersfoort waren zeer verrast toen zij vanmorgen opeens grote kerstbomen in hun buitenverblijf ontdekten. De drie tijgerbroers doken bovenop de versiering en niet veel later zetten de jongens er flink hun tanden in. De tijgerfamilie viert dit jaar voor het eerst samen kerst.

Drie kilometer sfeerverlichting, 25 vallende sterren en duizenden lampjes stralen in de grootste wintertuin van Amersfoort. De kerstvakantie start zaterdag en daarom krijgen de tijgerwelpjes en hun ouders kersbomen in hun verblijf. De inspanningen van de dierverzorgers worden ruimschoots beloond met de vrolijke reactie van de welpen. ‘‘De tijgers spelen volop met de bomen en slijpen hun nagels natuurlijk’’, zegt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Prachtig om te zien hoe nieuwsgierig de broertjes zijn en hoe zij zich ontwikkelen tot stoere kerels.’’

In de kerstvakantie ligt er gegarandeerd sneeuw in het park en leren bezoekers alle dieren beter kennen met de Koukanjers- en Warmtewillers-speurtochten. De gidsen nemen bezoekers mee naar de echte koukleumen én winterliefhebbers tijdens gratis rondleidingen. Siberische tijgers zijn bijvoorbeeld dol op het winterse weer. Tijdens de Winteravonden is het park tot 20.00 uur geopend en kan iedereen marshmallows roosteren bij het kampvuur, luisteren naar live muziek en een ritje maken in de Winterkoets. Tijdens kerst krijgen nog meer dieren een kerstverrassing in DierenPark Amersfoort.141216_welp met kerstboom