Tulpentapijt op Artisplein in volle bloei

Amsterdam, april 2015

Een kleurig Tulpentapijt siert het Artisplein. Foto Artis, Ronald van Weeren Het Tulpentapijt op het Artisplein staat in volle bloei. Foto Artis, Ronald van Weeren

Het kleurrijke Tulpentapijt op het vrij toegankelijke Artisplein staat in volle bloei.  De tulpen vertalen voor een maand de bakstenen sierbestrating naar levende natuur waarin zelfs grote en kleine olifanten wandelen. De olifanten in het Tulpentapijt verwijzen naar de plannen om het olifantenverblijf in Artis uit te breiden. De onthulling van het Tulpentapijt is tevens het begin van ‘Artis in bloei’ waarin het Artis-park in volle bloei staat.

Het kleed bestaat uit 52.400 tulpen: 28.000 rode Tulipa Red Princess , 8.400 roze Tulipa Double Princess en 16.000 witte Tulipa Mondial. Voor deze tulpen werd gekozen door Ton Hilhorst, ontwerper van het tapijt, samen met Michael van Gessel, landschapsarchitect van het plein.

 Artis in Bloei

Ook het Artis-park zelf staat dit voorjaar vol tulpen en andere bollen. Er staan meer dan 157.000 bollen in 184 soorten, waaronder meer dan 60 soorten tulpen. Je wandelt er verder langs tienduizenden krokussen, winterakonieten en blauwe druifjes. Er zijn traditionele Nederlandse stinsenplanten te zien, bloembedden vol narcissen, keizerskronen en lelies. Hiermee is Artis de tweede bollentuin van Nederland.