Giraffencrèche in Diergaarde Blijdorp

Blijdorp-16a-0

Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard

Rotterdam, april 2015

In het karakteristieke giraffegebouw van Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als ‘de Ui’, zijn nu drie giraffebabies bij elkaar te zien met hun moeders. De jongen zijn kort na elkaar geboren in een periode van twee weken. Nu maken ze voorzichtig met elkaar kennis en als ze wat groter zijn ook met de rest van de giraffenkudde die inmiddels uit 15 dieren bestaat.  De vader van alle jongen is de inmiddels ‘beruchte’ Banio. Het is nu een mooie groep netgiraffen waarin meerdere generaties zijn vertegenwoordigd. Zo is een van de moeders, Anne, tevens grootmoeder van een ander pasgeboren jong. Om te voorkomen dat de Blijdorp bloedlijn wordt oververtegenwoordigd, gaan de vruchtbare dames voorlopig even aan de anticonceptie.