Artis tijdens ZOOmeravonden open tot zonsondergang

Amsterdam, mei 2015

Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann samen met huilende wolven en zingende gibbons

Artiesten treden op in de Muziektent. Foto: Edwin Butter

In de maanden juni, juli en augustus is Artis elke zaterdag tot zonsondergang open. Tijdens deze twaalfde editie van de ZOOmeravonden treden onder andere Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann op in de Muziektent, vanaf 19.00 uur. Bezoekers kunnen picknicken in het gras, met de klanken van live-optredens, het zingen van de gibbons en het huilen van de wolven op de achtergrond. Of ze gaan tijdens de schemering mee met een rondleiding over de nachtrituelen van de dieren.

Eetbare tuin – Ook kun je tijdens de ZOOmeravonden de eetbare tuin-route lopen. Vanaf juni bestaan alle eenjarige planten in Artis uit bloemen, kruiden en groenten die eetbaar zijn voor dier en mens. De bezoeker bewondert er de paars bloeiende salie en rode boerenkool, en ruikt de tijm of het Japanse kruid shiso. Dierverzorgers lopen dagelijks een plukroute, en zullen de planten en bloemen voeren aan de dieren.

Bekende artiesten treden op – Tijdens de eerste ZOOmeravond, op zaterdag 6 juni, bijt Jungle by Night het spits af met een mix van Afrofunk, hiphopbeats en rock tunes. Het volledige programma is vanaf vandaag te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden.

Kinderprogramma’s vanaf 15.00 uur – Het ZOOmeravondprogramma begint iedere zaterdag om 15.00 uur met verschillende kinderactiviteiten bij de Muziektent. Zo lezen bekende kinderboekenschrijvers voor uit eigen werk. Aankomende astronauten kunnen in het Planetarium hun ruimtepaspoort halen door alle workshops te volgen over de sterrenhemel, de ruimtevaart, het zonnestelsel en de Melkweg. Om 16.00 uur starten workshops in dans, yoga of jongleren. Ook staat tijdens sommige ZOOmeravonden een poppenkast in het park.

Praktische informatie  – Het programma begint elke zaterdag om 15.00 uur en duurt tot zonsondergang. Toegangsprijzen: kinderen 3 t/m 9 jaar € 16,50 en volwassenen € 19,95. Artis-leden gratis.