Twee jachtluipaardjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen/Libéma

Hilvarenbeek, donderdag 21 mei 2015

Bij de jachtluipaarden, de snelste landroofdieren ter wereld, gaat het succesverhaal gewoon door. In het wild hebben deze dieren het erg moeilijk. Safaripark Beekse Bergen is coördinator van het Europese fokprogramma en is daarom extra blij dat het weer gelukt is om voor jonge cheeta’s te zorgen. Moeder Kate is vijf jaar oud en woont sinds haar komst vanuit Denemarken sinds eind 2012 in Hilvarenbeek. Vader Kendi is van 2007 en verblijft sinds begin 2011 in het Safaripark. Kate is voor het eerst moeder geworden. Kendi zorgde in 2011 en 2013 al voor nageslacht.

Liefdesbaby’s
Bijzonder is ook dat de ‘dekking’ is waargenomen op 14 februari: Valentijnsdag dus! De twee op 18 mei geboren jachtluipaarden zijn  dus echte liefdesbaby’s. Het geslacht van de jongen is nog onbekend en namen hebben ze ook nog niet. In totaal leven er in Safaripark Beekse Bergen nu 19 jachtluipaarden.