Ringstaartmaki geboren in DierenPark Amersfoort

Jong bij moeder

Foto: Dierenpark Amersfoort

Er is voor het eerst een ringstaartmaki geboren in de Grote Wildernis van DierenPark Amersfoort. “Het jong klemt zich stevig vast aan moeders’ buik, maar laat tussen het drinken door zijn kopje geregeld zien”, vertelt dierverzorgster Jessica de Leeuw.

“De kersverse moeder is erg zorgzaam en het kleintje drinkt goed”, zegt de dierverzorgster. “Wij weten het nog niet zeker, maar volgens mij zag ik tijdens een wasbeurt dat het een jongetje is.” In het totaal wonen er nu vijftien ringstaartmaki’s in de Amersfoortste dierentuin. Opvallend bij deze halfaapjes is dat de andere vrouwen uit de groep het jong ook wassen, verzorgen en zelfs even overnemen om moeder de handen vrij te geven.

Vorig jaar breidde de Amersfoortse dierentuin flink uit met de Grote Wildernis. “De jonge maki is het eerste kleintje dat op het apeneiland is geboren”, vertelt de dierverzorgster. “De geboorte van dit jong zien wij als een teken dat de maki’s zich fijn voelen in hun nieuwe omgeving.” Bezoekers kunnen in een fietsboot langs de dieren varen of op het eiland tussen de maki’s lopen. Met dit lekkere weer is het jong samen met moeder en de andere maki’s buiten te zien in DierenPark Amersfoort.

maki-jong

Foto: Dierenpark Amersfoort